Det kan være svært at forstå, hvad der foregår i et fængsel. Og der er også stor forskel fra person til person og fra fængsel til fængsel. Prøv derfor at tale med din far eller mor eller andre voksne, som kan hjælpe dig med dine spørgsmål.

Fælles for dem er at de har tavshedspligt.

mere tekst her som for tæller lidt mere om at ringe til de forskellige.

SAVN

SAVN giver rådgivning til pårørende. SAVN holderweekendophold er for børn og pårørende til indsatte. Her møder du ligestillede og får hjælp og støtte af SAVNs familierådgivere, som har mange års erfaring inden for området.

Det er gratis at deltage og du får også tilskud til transporten dertil.

SAVNs telefonvagt 28 80 60 00

Pårørendelinien

Du kan også prøve at ringe til 70 26 04 06. Der sidder der en voksen, som ved meget om, hvordan det er at være i fængsel. Den voksne kan måske hjælpe dig med at finde ud af, hvor du kan få svar på dine spørgsmål.

Du behøver ikke fortælle, hvem du er. Nummeret hedder Pårørendelinien. Telefonen er åben alle hverdage fra kl. 9.00-15.00 og igen 19.00-22.00 Lørdag og søndag er telefonen åben kl. 12.00-18.00.

Børnetelefonen/børnsvilkår

Det kan også være, at Børnetelefonen kan hjælpe, hvis du har personlige problemer, hvis du bliver mobbet, eller hvis du bare har brug for at tale med en voksen. Telefonnummeret er 116 111. Du behøver ikke fortælle, hvem du er.

Røde Kors’ ungdomsgruppe og samtalegrupper

Røde Kors har en ungdomsgruppe, du kan ringe til. Du behøver ikke fortælle, hvem du er. Det er unge, der tager telefonen, og du kan tale med dem om alt. De har nummer 70 12 10 00. 

Dansk Røde Kors har også samtalegrupper for børn i alderen 7 til 17 år.